Uvildig byggerådgivning kan være en god investering

Lovliggørelse af ulovligt byggeri og ansøgning om byggetilladelse

Står du med en bygning som mangler at blive lovliggjort? Så er det ikke underligt, hvis du føler dig overvældet af alle de regler og krav, der følger med en byggetilladelse?

Så lad mig hjælpe dig!

Hvis du går med tanker om at få opdateret din nuværende ejendom, så skal du søge om lovliggørende byggetilladelse hos Byg & Miljø.

Det kan for mange være en både indviklet og bekostelig affære. Byggetilladelsen indhenter du ved at udfylde en digital ansøgning om byggetilladelse på Byg & Miljøs hjemmeside.

For at udfylde ansøgningen korrekt forudsætter det, at du har sat dig ind i de mange regler, der skal efterleves i forbindelse med både opførelse af nye bygninger samt lovliggørelse af allerede opførte bygninger.

Jeg tilbyder professionel rådgivning og hjælp til at søge byggetilladelse. Jeg har selv siddet og behandlet byggetilladelser i kommunalt regi i mere end 15 år og ved derfor, hvad der kræves for at få en ansøgning godkendt og dermed en byggetilladelse. Den viden bruger jeg nu som uvildig byggerådgiver for både private og erhverv.

Med min hjælp kan du være sikker på, at du får en byggetilladelse, så du kan få ro i sindet. Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at få din drømmebolig til at blive virkelighed.

Hvad er en byggetilladelse?

En byggetilladelse er en tilladelse, du skal have fra kommunen, inden du begynder at bygge noget. Hvis du allerede har opført bygningen, skal den lovliggøres med en lovliggørende byggetilladelse.

Det kan fx være, en tilbygning til dit eksisterende hus, en carport eller lignende. Formålet med en byggetilladelse er at sikre, at byggeriet overholder de gældende byggelove og andre relevante regler. 

Du skal typisk ansøge om en byggetilladelse inden du går i gang med byggeriet, da kommunen som regel vil undersøge, om byggeriet er i overensstemmelse med de gældende regler, inden de giver tilladelsen. Hvis du bygger uden en byggetilladelse, kan du risikere at få påbud om at rive det ned, og du risikerer også at blive pålagt bøder.

5 ting du skal være opmærksom på i forbindelse med en byggetilladelse:

Du skal være opmærksom på

Du skal være opmærksom på, at ansøgningen til selve byggetilladelsen skal indsendes til kommunen inden byggeriet påbegyndes. Hvis du begynder at bygge, inden du har fået byggetilladelsen, risikerer du at få påbud om at rive byggeriet ned, og du kan også blive pålagt bøder.

Her er fire gode råd:

Sørg for at lave en detaljeret og velforberedt byggetilladelsesansøgning. Det kan være en god ide at få udarbejdet professionelle tegninger og en grundig beskrivelse af dit byggeprojekt, så du undgår ændringer undervejs i processen.

Undersøg de gældende regler og krav for dit byggeprojekt inden du går i gang. Det kan være en god ide at kontakte kommunen og spørge om vejledning og rådgivning, inden du søger byggetilladelse.

Rådfør dig med en byggerådgiver eller byggeteknisk rådgiver inden du søger om byggetilladelse. Vi kan hjælpe dig med at sikre, at du har styr på alle relevante krav og regler, og vi kan også hjælpe dig med at udarbejde en god ansøgning.

Undgå at ændre i byggeprojektet undervejs i processen, da det kan medføre ekstra omkostninger. Sørg for at have en god plan og vær opmærksom på, at ændringer kan have store konsekvenser for budgettet.

Vær opmærksom på, at der kan være ekstra omkostninger forbundet med at søge byggetilladelse, fx gebyrer for at indsende ansøgningen. Sørg for at budgettere med disse omkostninger, så du undgår overraskelser undervejs i processen.

Undgå dyre og unødvendige sagsomkostninger når du søger om byggetilladelse!

Hos kommunerne betaler du for sagsomkostningerne af egen lomme.

Du betaler altså for de timer, der bruges på sagsbehandlingen, og du vil derfor potentielt kunne spare mange penge i sagsomkostninger ved at lade en uvildig byggerådgiver som mig, gennemgå dit projekt inden ansøgningen sendes afsted.

Jeg bestræber mig på, at byggetilladelsen bliver givet hurtigere og ofte til færre omkostninger. Jeg gennemgår tilmed dit projekt og fortæller dig om det overhovedet er sandsynligt, at du vil kunne få en byggetilladelse. Det kan potentielt spare dig for dyre sagsomkostningerne uden at få den ønskede byggetilladelse.

Jeg hjælper dig blandt andet med at få et overblik over, hvilke oplysninger og tegninger der skal bruges til ansøgningen om byggetilladelsen. Derudover sikrer jeg, at lokalplanens bestemmelser og gældende byggereglementer overholdes i forbindelse med ansøgningen.

byggetilladelse