Priser

Primær bygninger og sekundære bygninger

I forbindelse med byggesager og byggerådgivning er det vigtigt at skelne mellem primær bygning og sekundær bygning. Sekundære bygninger har som regel ikke samme krav til konstruktion og materialer som primære bygninger, da de ikke skal godkendes til beboelse.

Primære bygninger

7.500 + 2.500 kr. pr efterfølgende primær bygning

Sekundære bygninger

5.500 + 1.500 kr. pr. efterfølgende sekundær bygning

Primær + sekundær bygning

11.000 kr.

BBR opdatering uden byggetilladelse

2.500 kr.

Hvad er en primær bygning?

En primær bygning betegnes også som en hovedbygning, fx et hus eller en lejlighed. Det er en bygning, der skal opføres til at være beboelse eller lignende.

Der er mange forskellige typer af bygninger, der kan betegnes som primære bygninger, herunder:

Når du søger byggetilladelse til en primær bygning, er det vigtigt at være opmærksom på, at der kan være mange krav og regler, der gælder for denne type bygninger. Det kan fx være krav til indeklima, brandkrav, støjkrav eller lignende. Det kan derfor være en god idé at rådføre sig med en byggerådgiver, inden du går i gang med at bygge en primær bygning.

Hvad er en sekundær bygning?

Sekundær bygning er en betegnelse for en bygning, der er opført som en tilbygning til en eksisterende bygning, fx et hus. Sekundære bygninger er ikke underlagt samme krav som primære bygninger, når det handler om tekniske bestemmelser i bygningsreglementet, da de ikke skal godkendes til beboelse.

Der er mange forskellige typer af bygninger, der kan betegnes som sekundære bygninger, herunder:

Når du søger byggetilladelse til en sekundær bygning, er det vigtigt at være opmærksom på, at der kan være særlige krav og regler, der gælder for denne type bygninger. Det kan fx være krav til afstand til skel, bevaringshensyn eller lignende. Det kan derfor være en god idé at rådføre sig med en byggerådgiver, inden du går i gang med at bygge en sekundær bygning.